Bamboul'âne

Begeleidde wandeling met een ezel

Begeleidde ezelwandelingen

Overtocht «des Baronnies» (voor ervaren wandelaars) – 6 dagen

In het hart van onze zonovergoten regio vol contrasten brengt deze overtocht u op ongerepte wandelpaden, lavendelvelden gelegen op kalkachtige toppen, doorheen natuurlijk en cultureel erfgoed dat nog niet aangetast werd door stromen toeristen.
Ik nodig u uit om mediterrane geuren op te snuiven en te proeven van lokale smaken die ons in vervoering brengen, doorheen pittoreske dorpjes en vergezeld door onze ezels.
Korte etappes (15 km, gemiddeld ongeveer 5 à 6 uur wandelen per dag) laten u volop genieten van de adembenemende uitzichten tussen de bergen en de Provence, op úw ritme en zonder haast, u bent op vakantie!

 

Verloop van de wandeling

Dag 1: Eourres – Lachau: 316 m stijgen – 606 m dalen
Na introductie van de uitstap, controle van de uitrusting en het laden van de ezels, vertrekken we richting de alpenweides en de berg «le pied du Mulet». Prachig uitzicht op Eourres en de berg «du Riable». Een gemakkelijke afdaling brengt ons vervolgens naar het pittoreske dorpje Lachau waar we ons eerste tentenkamp opslaan in de schaduw van de populieren, niet ver van het dorpje zelf.  

 

Dag 2: Lachau - de top van Vers: 480 m stijgen -500 m dalen
We zetten onze route verder van dorp tot dorp, de uitgelegen kans om de landbouw in de regio te ontdekken. Vervolgens bestijgen we de «col d’Izon» tot 1343 m. Daar wacht ons een schitterend uitzicht vanop de top van Vers, de ideale plaats voor een kampplaats in de natuur.

Dag 3: de top van Vers -  Saint-Auban-sur-Ouvèze: 200 m stijgen -600 m dalen
Deze derde dag biedt ons een heel mooie wandeling naar Saint-Auban. We stellen er ons tentenkamp en de ezelweide vlakbij het gehucht op.

Dag 4:  Saint-Auban-sur-Ouvèze – Les Viarrands: 550 m stijgen – 346 m dalen
Nog een mooie etappe tot aan Viarrands, waarbij we prachtige landschappen te zien krijgen. Langsheen lavendelvelden, komen we langs de berg «de Clavelièr», «le col des Aros» en  de «Pas de Corbières», om rustig af te dalen tot aan het vakantiehuisje la Chêvre verte. Ter plaatse kunnen we kiezen tussen een nachtje in het vakantiehuis of in de tent, naargelang uw voorkeur.

Dag 5: Les Viarrands – Champ-Frérand: 650 m stijgen – 810 m dalen
Vanaf Viarrand nemen we de binnenweg door het bos, waar we wat verkoeling zullen vinden alvorens aan te komen in Verclause, aan de voet van de berg «de Raton» (1473 m).
We lopen rond deze natuurlijke barrière om tot in Champ-Frérand te geraken. We kamperen er  onder de blote hemel in een «Hamakaban», een combinatie van een tent en een hangmat, speciaal ontworpen om de nacht in een bos door te brengen.

Dag 6: Champ-Frérand – Rémuzat: 552 m stijgen – 222 m dalen
De laatste etappe van onze tocht heeft nog een mooie verrassing in petto: de afdaling tot aan het kleine dorp Rémuzat, waar we gieren hun luchtballet kunnen zien uitvoeren, onvergetelijk! We krijgen er uitleg van een gierenspecialist bij de rots «du Caire».

 

Praktische info

Groep: 8 personen
Overnachting: tent / nacht in een vakantiehuisje
Technisch niveau en conditie: gemiddeld, in goede vorm.
Om aan deze tocht deel te nemen is het aangeraden dat u sportief bent (wandelen, fietsen, zwemmen,…)
De wandelingen duren ongeveer 5 à 7 uur en u draagt uw eigen rugzak met de benodigdheden  voor de dag: lunchpakket, drinkfles, regenkledij, fototoestel,...
De meeste beklimmingen zijn minder dan 600 m en de routes zijn zonder speciale technische moeilijkheden. Het stapritme, we volgen dat van de ezels, is rustig en gelijkmatig met regelmatig pauzes. Klemtoon ligt op het ontdekken en minder op het sportieve.

Inbegrepen in de prijs:

  • omkadering van de uitstap door een gediplomeerde berggids
  •  maaltijden
  • overnachting (halfpension) van de gids in het vakantiehuisje «la chêvre verte».
  • Niet inbegrepen:
  • huur van de ezels en repatriering aan het einde van de tocht naar Eourres
  • overnachtingskosten (kamperen en halfpension): ter plaatse te betalen.
Retour haut de page ▲
Bamboul'âne
La cabane du Gourjas 05300 Éourres
+33 (0)6 61 00 49 71 ~ bamboulane.05@gmail.com ~ Mentions légales
Bamboul'âne