Bamboul'âne

De kudde van Bamboul’âne

Onze ezels


 Sinds meer dan 20 jaar woon ik samen met mijn ezels in Eourres.


De bergen in deze streek zijn ideaal voor ezels. Het droog terrein en veel verse en gevarieerde grassoorten bieden de ideale levensomstandigheden aan de ezels.


Mijn kudde graast in een omheinde wei van tientallen hectaren. Van de lente tot de zomer en van het einde van het toeristisch seizoen tot de eerste sneeuwval leven ze in de bergen, op een half uur wandelen van het huis, in een reusachtige wei die doordrongen is met beekjes.


Wanneer het toeristisch seizoen begint, dalen ze tot in een wei vlakbij de camping en het huis, zodat ze beschikbaar zijn om te werken.


In de winter, vanaf de eerste sneeuwval, leven de ezels in een wei vlakbij het huis. Dan krijgen ze twee keer per dag hooi.


De meeste ezels van Bamboul’âne zijn hier geboren. En de oudste ezels brengen hun dagen nog steeds gelukkig door, soms al wandelend met families want dat is waar ze van houden, maar dan voor korte tochtjes.


Sinds jaren maak ik er een erezaak van de ezels goed op te leiden zodat ze steeds respectvol zijn voor mensen en vooral voor kinderen.


Ik heb ervoor gekozen ezels te houden die graag omringd zijn door mensen en die van wandelen houden.

 

De Schotse Hooglanders

Mijn koeien zijn Schotse Hooglanders.
Ook zij, rustiek als ze zijn, zijn goed aangepast aan onze regio. Met hun lange vacht zijn ze goed bestend tegen de winterkoude.

Anabelle, Roucette en hun kalveren grazen een deel van het jaar in dezelfde weide als de ezels. In de zomer blijven ze in de bergen, ze dalen pas in de winter af tot bij het huis.

 De geit van Bamboul’âne

Mélisse, de geit van Bamboul’âne heeft haar wei vlak naast het huis. Ze is het gewoon om te gaan wandelen, ze gaat altijd met me mee wanneer ik naar de ezels ga, omheiningen ga zetten of gewoon een tochtje ga doen. Ze vindt het leuk om erop uit te trekken en ze vergezeld u graag tijdens een wandeling in de buurt van het dorp.

Retour haut de page ▲
Bamboul'âne
La cabane du Gourjas 05300 Éourres
+33 (0)6 61 00 49 71 ~ bamboulane.05@gmail.com ~ Mentions légales
» NOUS CONTACTER
Bamboul'âne